Karaoke och ljud

Karaoke och ljud

Karaokemaskin gör festen! , vi har olika typer av karaoke samt PA och mobila högtalare.

Vem älskar inte Karaoke?!

Hos Roslagskul hyr du din karaokeutrustning! Att Karaoke kommer från japan och är väldigt populärt där vet säkert de flesta men Karaoke är lika populärt i grannländer som Kina och Korea. Karaoke uttalas på Japanska är カラオケ ”Kara” betyder tom och ”Oke ” betyder orkester, orkester utan sång,. 

De första Karaokeskivorna med text på Svenska kom på 90-talet och sedan dess har det kommit tusentals olika låtar och på exempelvis Youtube finns det en skatt att leta bland. Naturligtvis kan du gå ut på en Karaokebar men ibland vill man sjunga i hemmets lugna vrå (Tills du börjar sjunga) Enligt ett rykte uppfanns Karaoken av en slump i Japan på 70 talet, en restaurangägare upptäckte till sin fasa att kvällens sångare var sjuk och erbjöd desperat publiken att sjunga. Om detta är sant vet vi inte men varför inte? Hur fungerar då en Karaokemaskin för hemmabruk?

Karaokemaskinerna

Du använder någon av Karaokemaskinerna nedan och skapar på så sätt en egen Karaokebar i ditt hem.
Vi på Roslagskul är måna om en lyckad kväll så vi erbjuder givetvis olika varianter. 

Den mest populära är så klart Singtrix, utrustningen består av två mikrofoner med stativ en kraftig högtalare samt själva Singtrix enheten. Det är där magin sker. Du har över 300 olika ljudinställningar, kanske behöver du en
kör eller varför inte sjunga som en robot? För att se vad du sjunger använder du en egen Ipad där du
surfar till Youtube och söker på Karaoke eller skaffar ett tvådagars pass på Singa.com. Har du inte tillgång till en Ipad kan du hyra en av oss. 

Vi har även Karaokespelare som använder sig att skivor, naturligtvis får du med både mikrofoner och stativ, denna variant kopplar du till din tv eller projektor och du har ca 300 blandade låtar att välja på. Samtliga Karaokemaskiner kan uppgraderas till mer (O)ljud, kontakta oss om du vill ha större högtalare eller varför inte en rökmaskin eller discobelysning. För komihåg att hos Roslagskul.se hyr du tillbehören för en lyckad fest.

Singtrix karaoke 2 mikrofoner

Festens höjdpunkt med karaoke, koppla in din surfplatta eller telefon (som har 3.5mm ljudutgång)

PA-system med mikrofon

2st 12″ högtalare, 2st stativ, kablar och mikrofon. Streama musik direkt via Bluetooth från mobil eller dator.

Portabel högtalare

Portabel aktiv PA-högtalare med integrerad mixer och Bluetooth Inkluderar en förlängbar handtag